Materiaallijst

Kozijn en draairaam

Meranti hardhouten kozijn, gelamineerde pui in gronddrenking (wit).

Het kozijn is te voorzien van naar buiten openslaande ramen (draairamen), of draaikiepramen. Bij draairamen is de sponning voorzien van een tochtprofiel en de draairamen zijn voorzien van het beslag van Axa (teleuitzetter, sluitplaten, raambomen). Bij draaikiepramen zit er aan de binnenzijde een raamboom. Draaikiepramen gaan naar binnen open en zijn voorzien van ee kiepstand aan de bovenzijde.

Kunststof kozijn, een vlak of verdiept profiel.

Het kozijn is standaard voorzien van een witte kleur (andere kleuren mogelijk). Ook bij de draaikiepramen is een andere kleur mogelijk. De buitenzijde van het kozijn is voorzien van een nerf. Ook zitter er raam-afstandhouders op het kozijn. Hiermee kunt u de ramen op een kier zetten. Raambomen zijn standaard van kunststof.

Aluminium kozijn, een vlak kozijn.

Het kozijn is standaard voorzien van een naturel aluminium kleur (andere kleuren mogelijk). Het kozijn is te voorzien van draaikiepramen of schuiframen. De buiten- en binnenzijde zijn glad.

Glas

Dubbel glas

Er wordt standaard dubbel glas bij het kozijn geleverd en volgens droogsysteem geplaatst. Dikte 5.15.4. De glaslatten zijn klassiek of strak. Het glas is blank isolatieglas.

HR++-glas, dikte 5.15..4 U1.1 NL

Zonwerend glas (combi neutraal U1.4 NL), dikte 4.15.4 donker isolatieglas

Kruisroeden in of op het glas (standaard wit 26mm gemoffeld)

Vorm glaslatten strak of klassiek

Verder kunt u kiezen uit alle soorten glas met diverse motieven.

Ventilatieroosters

Meranti-kozijn, standaard aluminium rooster in aluminiumkleur.

Kunststof en aluminium kozijn; standaard aluminium rooster in kozijnkleur.

Zijwanden buitenzijde

WBP-multiplex, 15mm dik, vastgezet met verzonken rvs-spijkers in het multiplex. Grijs gegrond.

Redceder rabatdelen, 18mm dik (hardhout), vastgezet met verzonken rvs-spijkers in het redceder. Grijs gegrond.

Trespa, kunststof Volkern-plaat 6mm dik. Vastgezet met Trespa-schroeven op kleur of tegen meerprijs gelijmd. Diverse kleuren mogelijk.

Werzalit (kern van hout, geperst met hoogwaardige hars), 18mm dik, vastgezet met rvs-schroeven. Diverse kleuren mogelijk.

Zijwanden binnenzijde

80mm isolatie R.W. 2,5, afgewerkt met meranti-triplex, 10mm dik (triplex alleen bij een platte kap). Tussen de zijkanten wordt een dampdoorlatende folie aangebracht voor zeer goede ventilatie voor de isolatie.

Slapers

De slapers zijn 63x175mm geschaafd (of in sommige gevallen 75x200mm geschaafd).

Loodplank 32x200mm geschaafd.

Lood

15-ponds lood, 250mm breed. Het lood wordt in stukken van ongeveer 150cm bevestigd wat scheuren in verband met werking van het lood tegengaat. Het lood wordt in de vorm van de pan geklopt.

20-ponds lood, 250mm. Bevestigingswijze idem.

Dakconstructie

Een warmdakconstructie. De isolatie wordt op het dakbeschot bevestigd om condensvorming onder het dakbeschot tegen te gaan. De binnenzijde mag dus niet meer geisoleerd worden.

Boeideel

WBP-multiplex, 15mm dik, vastgezet met verzonken rvs-spijkers in het multiplex. Grijs gegrond.

Redwood-boeidelen, 15mm dik (hardhout), vastgezet met verzonken rvs-spijkers in het redwood. Wit gegrond.

Trespa, kunststof Volkern-plaat 6mm dik. Vastgezet met Trespa-schroeven op kleur of tegen meerprijs gelijmd.
Diverse kleuren mogelijk.

Overstek

Aan de voorzijde zit standaard een overstek van 80mm en aan de zijkant van 60mm (platte kap). Bij hout aan de buitenzijde wordt een houten overstek gebruikt, vastgezet met verzonken rvs-spijkers. Bij kunststof aan de buitenzijde wordt een kunststof overstek gebruikt in de kleur van het boeideel. Een breder overstek is mogelijk.

Waterafvoer

Platte kap

De waterafvoeren zijn van 20-ponds lood gemaakt met een uitloop van 80mm. Deze wordt aan de achterkant (dakkapel) onder het dakleer bevestigd. De uitloop komt door de boei aan de zijkant. Daaroverheen komt een pvc-pijp met een bochtje (grijs). Indien noodzakelijk wordt er vergaarbak geplaatst aan de voorzijde (grijs) met een pcv-pijp eronder.

Schuine kap/verhoogde nok

Het hemelwater loopt via de pannen in een pvc-goot (grijs) en via een pvc-pijp (grijs) aan de voorzijde naar beneden op het bestaande dak. Aan d eonderzijde zit een pvc-bocht (grijs) om geluidshinder tegen te gaan. De goot wordt in gootbeugels gehangen (grijs). Tegen meerprijs is een inbouwgoot of een zinken goot mogelijk.

Dakbedekking

Platte kap

5mm Royal Gum met polyester-weefsel als bewapening afgewerkt met leislag. Hierop wordt 10 jaar fabrieksgarantie gegeven. AFwerking met aluminium daktrim.

Schuine kap/verhoogde nok

De bestaande pannen worden opnieuw gebruikt. Als er te weinig pannen zijn, nemen wij extra pannen mee). Aan de zijkanten worden gevelpannen gebruikt in lijn met de bestaande. Indien gewenst wordt een windveer aan de zijkanten gemaakt van hout of kunststof (zie boeideel).

Afwerking

De dakkapellen worden rondom dichtgespoten met P.U.-schuim om tochtvorming en stuifsneeuw te voorkomen.

Verankering

De verankering gebeurt met BAT-ankers. Overal waar vereist en volgens voorschrift van de gemeente. De anders worden in de dakbalklaag gespijkerd.

Dakbalklaag

63mm x 100mm geschaafd. De dakbalklaag wordt om de 60cm geplaatst. Indien nodig (flauwe kap) 63mm x 125mm of 75 x 250mm geschaafd.

Vensterbank

Standaard een multiplex vensterbank, 18mm dik.

Een kunststof vensterbank. Diverse kleuren mogelijk.

Paneel

Meranti-hardhoutenkozijn

Een paneel van hout of kunststof (zie boeideel). Het paneel is ook in werzalit verkrijgbaar. Diverse kleuren mogelijk.

Kunststof kozijn

Standaard in het kozijn op kleur, of in het geval van 2 kozijnen een paneel van Trespa, 6mm dik. Diverse kleuren mogelijk.

Dakbeschot isolatie

Platte kap

8,2cm Opstalan-platen 20mm multiplex, 6,2cm loopbare P.U.-iolatie R.W. 2,5, afgewerkt met een glasvlieslaag.

Schuine kap/verhoogde nok

115mm Opstalan-platen van unidek, 100mm isolatie, 15mm vuren tengel gelijmd. Afgewerkt met een kunststof binnenzijde. Tussen de platen komen kunststof strippen in de kleur van de platen.

Aftimmerwerkzaamheden

Standaard worden de dakkapellen voorzien van meranti-triplex 10mm dik (alleen platte kap) aan de zijkanten. Op uw verzoek werken wij de binnenzijde af tegen een meerprijs. Verder kunt u uw zolder door ons laten ombouwen tot meerdere slaapkamers, kantoor, etc. Andere mogelijkheden zijn: schuifkasten, een vliering, inbouwkasten, elektriciteit, stucwerk, etc.

Dakraam

Op uw verzoek verzetten wij bestaande Velux-dakramen (uitsluitend Velux) tegen een meerprijs naar een andere plek. Ook kunnen wij een nieuw raam voor u plaatsen. Daarbij kunt u kiezen uit verschillende maten en mogelijkheden inclusief raamdecoratie (zie dakramen).

Schilderwerk

U kunt kiezen uit diverse manieren voor het buitenwerk (grijs/wit gegrond, bruin gebeitst, etc.). Meranti-kozijnen met draairamen worden rondom standaard in menie gezet.